Kako opremiti sobo za dojenčka?

Zelo bi vam bili hvaležni, če bi nam mogoče lahko navedli kake smernice glede opremljanja sobe za dojenčka.
Kako opremiti sobo za dojenčka?

   
Čeravno dojenček lahko v prvih treh mesecih spi tudi do dvajset ur dnevno, pa vseeno lahko prijetno, mirno in poživljajoče okolje v veliki meri vpliva na njegovo počutje.

Za opremljanje potrebujete otroško posteljico (z mrežo), predalnik za previjanje ter prijeten sedež v neposredni bližini. Vse do starosti 5 do 6 mesecev lahko otrok spi tudi v košarici ali zibelki.

Dojenčkove posteljice so dosegljive v različnih velikostih. Idealna je posteljica z merami 70 x 140 cm, saj te lahko zelo dolgo uporabljate. Prednja stranica mora biti po višini nastavljiva. Priporočljivo je, da je v prvih mesecih višina nastavljena dokaj visoko, ko pa se otrok počasi postavlja na noge, pa posteljico spuščate nižje. Palice rešetke (mreže) ne smejo biti razmaknjene za več kot 7,5 cm. Večina otroških posteljic je na kolescih, tako jih lahko poljubno premikate po prostoru.

Posteljice s paličasto ograjo imajo določene prednosti pred ostalimi. Kot prvo so bolj prezračene, kot drugo pa so zelo primerne za otroka, ki se začne postavljati na noge.

 
Vprašanje poslal:
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas