Izdelava stopnic

Spoštovani, Zanima me ali je mogoče narediti okroglo stopnišče že v starejšem objektu iz prvega v drugo nadstropje. Kakšni pogoji morajo biti za to izpolnjeni in koliko stane postopek da pripravijo vse za vgradnjo stopnišča?
Izdelava stopnic
 
Za samo vgradnjo stopnic vam ni potrebno pridobivati dokumentacijo, vendar pa morate za pravilno izvedbo poznati tip konstrukcije, skozi katero boste speljali stopnice.
 
Tudi vsi postopki pri vgradnji so odvisni od tega ali je stropna konstrukcija lesena ali betonska - v prvem primeru je malce lažji, hitrejši in cenejši postopek, v drugem pa je potrebno rezanje betona (to pa vpliva tudi na tlak v spodnji etaži - če je parket, je potrebna boljša in kakovostnejša zaščita pred poškodbami).
 
Svetujemo vam, da kontaktirate kakšnega lokalnega izvajalca z izkušnjami v gradbeništvu in ga povabite na obisk, tako bo zadevo videl, jo lahko ocenil in v kolikor se boste dogovorili, stopnice tudi vgradil.
 
 
Vprašanje poslal: Katja
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah