Zidanje z opažnimi zidaki

Zgraditi nameravam nižjo "škarpo", višine do 60 cm, ki bo služila bolj razmejitvi zemljišča kot nosilnosti in ne bo obremenjena. Ker jo nameravam zidati z opažnimi zidaki me zanima način zidanja. Ali zidake na vodoravni temelj najprej zložim v tri vrste (če je zidak višine 20 cm, torej skupaj 60 cm višine) in šele nato v njih vlagam beton ali to delam sproti, torej za vsak zidak posebej in pa če je potrebno vlagati tudi armirano železo.
 
Opažne zidake lahko zložite v tri vrste in kasneje naenkrat počasi zapolnite z betonom, lahko pa jih zapolnite sproti z izvedbo posamezne vrste.
 
Armaturne palice lahko dodate po želji - omenili ste, da zid ne bo obremenjen, pa vendra bo malček kompaktnejši z dodano armaturo.
  
 
Vprašanje poslal: Simon
Odgovor: Domen
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ