Zidanje z opažniki

Rad bi naredil 3,5 m višine stebre z opažnikov. Zanima me kako visoko jih lahko naenkrat zložim in zalijem z betonom. Nekateri trdijo, da ko so naenkrat naredili stebre 2,5m višine so se jim stebri za dan ali dva ukrivili. Hvala za odgovor L.p. Štefan
Zidanje z opažniki
  
Tukaj ne vidimo kakšnih posebnih težav - s pravilno tehniko izvedbe je lahko vsak steber popolnoma raven!
 
Vse kar potrebujete poleg temelja, armature, opažnikov, betona, vibracijske igle ter malte za stičenje fug je tudi ustrezni oporni material! 
Če boste opažnike zlagali na "golo" boste že imeli težave, ker so to le betonski izdelki sušeni na zraku z neenakimi odstopanji na zgornji ravnini opažnika. Ko boste z malto te neravnine odpravili in steber postavili "naravnost", ga pa pred betoniranjem le oprite in s tem zagotovite trdnost pred samo vgradnjo betona in vibriranjem.
 
Preprosto, mar ne?
 
 
Vprašanje poslal: Š.F.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas