Vlakna v betonu

Zanima me kaj je mikrobeton. Vrste vlaken, ki se dodajajo betonu in namen. Hvala!!!

Nekaj tehničnih opisov:

Mikroarmatura vpliva na povečanje lastnosti kot so upogibna trdnost, odpornost. Poznamo več vrst armiranja tlaka:

  • jeklena mikroarmatura
  • polipropilenska mikroarmatura
  • steklena mikroarmatura

Mikroarmatura se vmeša v beton že med samim postopkom mešanja, tako da se delci enakomerno porazdelijo po betonu... Z uporabo mikroarmature izboljšujemo nekatere slabe inženirske lastnosti običajnih betonov.
 

Mikroarmatura
Mikroarmaturna vlakna se uporabljajo za "dopolnilno" armiranje betona in betonskih izdelkov. Samostojno se uporablja v temeljih in talnih ploščah, estrihih, tlakih, povoznih in pohodnih površinah in tudi v kombinaciji s klasično armaturo, povsod tam, kjer si želimo homogen, proti udarcem in obremenitvam visokoodporen izdelek. Uporablja se tudi pri gradnji cest za utrjevanje nabrežin itd. Ker je povezava trodimenzionalna, zmanjšuje možnost razpok in lomov štrlečih delov.

 

 

 
Vprašanje poslal: igor
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas