Vgradnja oken

Pozdravljeni! Na 30 let stari hiši bi rad zamenjal okna in dodal 12 cm izolacije. Zato bi okna prestavil na trenutno zunanjo točko zidu. Kljub temu, da so stara okna standardne velikosti sem pri merjenju ugotovil, da se na zunanji strani stene odprtine za okno mersko zelo razlikujejo (po več cm), kar pomeni, da bi moralo biti praktično vsako okno svojih mer. Ali to pomeni, da moram pred vgradnjo odstraniti stari fasadni omet, da pridem do zidu, na katerega se bo potem montiralo novo okno? Hvala in LP
Vgradnja oken
   
Čemu?
 
Saj ste sami zapisali, da boste fasado obložili z 12 cm izolacije in okno prestavili bolj na zunanji rob zidu.
S tem ste že povedali, da boste v vsakem primeru potrebovali zidarsko obdelavo špalet na notranji strani, na zunanji strani pa boste okenskiokvir tako ali tako "prekrili" s kakšnim cm izolacije.
  
Glede dimenzij: v kolikor boste vgradili lesena okna, so na voljo le standardne dimenzije, ostalo pa samo po naročilu, v kolikor pa boste vgradili PVC ali Alu okna, ki se izdelajo za vsak objekt sproti, pa lahko izkoristite različnost mer, vendar pa se morate zavedati, da so večje razlike vidne na fasadi (police oz. vrh oken niso v isti višini, ...).
  
Predlagamo vam, da za izmere pokličete predstavnika izbranega podjetja, pri katerem ste se odločili kupiti nova okna, kateri vam bo na podlagi izkušenj izmeril in predlagal primerne dimenzije.
  
 
Vprašanje poslal: Bojan Rupar
Odgovor: Domen
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ