Tretja plošča in strešna okna

Pozdravljeni, potreboval bi nasvet, kako se lotiti gradnje tretje plošče na hiši (1995), ki je že pokrita, streha pa nima zračnega mostu. Je zračni most pri tretji plošči sploh potreben? Je možno vgraditi strešna okna tudi če ima mansardno stanovanje tretjo ploščo, ali je možna le izvedba z frčadami?
Tretja plošča in strešna okna
  
Iz vprašanja je razvidno, da je objekt že postavljen in da želite obnoviti ostrešje - izdelati krovno ploščo.
 
Torej se odločate za mokri postopek, ki je dolgotrajnejši, zamudnejši in predvsem dražji, res pa ima nekaj dobrih lastnosti - objekt dodatno poveže v celoto.
Vse kar ste napisali je možno izvesti - priporoča se tudi zračni most, saj je le ta izolator med prevročo kritino in izolacijo podstrehe ter s tem samo podstreho/mansardo. Strešna okna je možno vgraditi kamorkoli, saj jih vgrajujete v strešno konstrukcijo in samo kritino - edino kar vas bo motilo pri izvedbi s ploščo bo "kanal" do okna.
  
 
Vprašanje poslal: Daniel Čavničar
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!