Toplotna izolacija balkona

V stanovanju v bloku želim izkoristiti balkon kot del dnevnega prostora, pa me zanima s čim naj toplotno izoliram balkon. Balkon je že zastekljen s termopan okni in na balkonu je tudi radiator, vse stene so zunanje in ne izolirane, na tleh je laminat.

Najprej bi vas opozorili, da za razširitev stanovanja in zasteklitev balkona potrebujete gradbeno dovoljenje, saj posegate v sam zunanji izgled stavbe.

Pri vašem vprašanju niste navedli, ali ste že kaj postorili v smeri vgradnje toplotne izolacije na vaš balkon ali ne - npr. pri položitvi laminata.

Smatramo, da na zunanjih stenah imate pod okni parapete določene višine, vendar pa nam iste navedli iz katerega materiala oz. s kakšnim sistemom ste zaprli balkon.

Iz tega razloga vam zelo težko podamo nasvet o še boljši izvedbi toplotne izolacije, vsekakor pa priporočamo vsaj 5 cm sloj toplotne izolacije na notranji strani konstrukcije, ki ga lahko "oblečete" z mavčnokartonskimi ploščami in ustrezno slikopleskarsko obdelate.

Ravno tako lahko izvedete na podoben način toplotno izolacijo stropa, saj je tega tudi potrebno izolirati, v kolikor zgornji sosed nima "zaprtega" balkona.
  

 
Vprašanje poslal: marjan
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas