Termoizolacija strehe

Zanima me, kateri material je priporočljivejši za toplotno izolacijo poševne strehe: Termotop ali styrodur. Izbrana kritina je gerard. Ali je "slabši" od obeh tudi primeren za izoliranje. Mansarda je bivalna. Hvala za odgovor.
Termoizolacija strehe

Glede na izkušnje bi rajši vzeli Termotop (tudi cenovno mislimo da je malce ugodnejši).
 
Za vas smo malce pobrskali po straneh ponudnikov in povzeli, kar so sami zapisali o svojih proizvodih:
 
Styrodur - Norik d.o.o.:
Pri poševnih strehah se s polaganjem plošč Styrodur 3035 CN preko špirovcev izognemo nastanku toplotnih mostov. Zaradi visoke tlačne trdnosti toplotnoizolacijskih plošč Styrodur C lahko preko izolacijske plasti brez težav izvedemo polaganje sekundarne kritine ter prečno in vzdolžno letvanje strehe.
Termotop - Lesnina inženiring:
Sistem vgraditve TERMOTOP plošč in ostalih sodelujočih slojev je predstavljen na sliki. Uporabljene so TERMOTOP plošče velikosti 200/100 cm in v debelini 6 oz. 8 cm. Vgrajevanje plošč in ostalih slojev strehe se izvede na naslednji način:
  • TERMOTOP plošče se položijo preko špirovcev in zaščitijo z varovalno kritino, ki je paropropustna sintetična folija
  • plošče in folija se s pomočjo kontraletev, ki potekajo v smeri osi špirovcev, s posebnimi vijaki pritrdijo v špirovce
  • na kontraletve se vgradijo letve in izbrani tip kritine, npr.: klasične kritine, bitumenske skodle, nizkoprofilne jeklene ali aluminijaste kritine
  • med špirovce se pred montažo stropa vgradi klasična toplotna izolacija, katere debelina je enaka debelini špirovcev. Ta izolacija naj bo obvezno iz materiala vlakninske strukture (npr. kamena volna, steklena volna in drugi podobni materiali). V primeru sanacije obstoječe strehe se ta izolacija vgrajuje ozir. dodaja pred montažo TERMOTOP plošč.
 
Vprašanje poslal: Aleš
Odgovor: Domen
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas