Strešna okna

Pozdravljeni! Zanima me kako je z vgradnjo sodobnih strešnih oken. Na mansardi bi radi vgradili strešna okna. Vendar nas ("poznavalci") svarijo, da ima streha premalo naklona (cca. 26st) in da znajo ob tako majhnih naklonih strešna okna povzročati težave (zamakanje, led,...). Prosil bi za strokovno mnenje glede tega. Ali je pommebno če je izolacija že narejena? Polovica mansarde je tako že urejena, druga še ne. Ali je lažje montirati okno pred izolacijo, ali je vseeno? Alternativa bi bila izgradnja frčad, vendar se nagibamo (iz estetskih in finančnih razlogov) k strečnim oknom. Vnaprej hvala za odgovor!
Strešna okna
 
Priporočamo vam, da se za natančen odgovor obrnete na tehnično pisarno podjetja Velux Slovenija, predstavništvo vodilnega v tej panogi stavbnega pohištva.
Za kontakt lahko uporabite kar obrazec na naših straneh - vpis podjetja se nahaja med ponudniki v kategoriji Gradnja in rubriki Stavbno pohištvo.
 
Vgradnjo strešnih oken bi še nekako izvedli brez zapletenih upravnih postopkov, medtem ko pa je izdelava frčad že poseg v zunanje gabarite in izgled objekta - za takšne posege pa zakon predpisuje pridobitev gradbenega dovoljenja.
 
 
Vprašanje poslal: Janez
Odgovor: Domen
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!