SPrememba zakoličbe

Spoštovani, ali je dovoljeno odstopanje zakoličbe glede na projekt. Gre za gradnjo gospodarskega poslopja-zidanice na težje dostopnem področju, kjer je gradnja otežena. Spremenjena zakoličba, bi obdržala vse zakonsko pogojene odmike od sosednjih parcel !
SPrememba zakoličbe
  
Izdano gradbeno dovoljenje je vezano na projekt, v katerem je projektant previdel mesto gradnje. Sestavni del projekta je tudi situacija z vrisanim objektom.
 
Na podlagi gradbenega dovoljenja in projekta za pridobitev dovoljenja vam pooblaščeni geometer zakoliči objekt in o tem izda poročilo o uradni zakoličbi - mimogrede, v kolikor vas med gradnjo obišče inšpektor in tega nimate, vas lahko doletijo denarne kazni.
 
Ena izmed možnosti je, da se z geometrom dogovorite oz. da s pripravljalnimi deli poprej otežen dostop naredite bolj naraven.
 
 
Vprašanje poslal: robert
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad