Reklamacija strehe

Spoštovani, pred dvema mesecema so nam izvajalci naredili novo streho. Ob prvem pregledu opravljenega dela smo opazili, da imajo nekateri strešniki tovarniško napako (manjka posip na določenih mestih), poleg tega pa je bil določen del strehe (na čopu) narejen "šlampasto", če si pogledal od spodaj - vidi se lajšta, ki gleda izpod opaža. Takoj smo klicali šefa izvajalcev, ki je vse napake priznal in rekel, da jih bo odpravil v 14 dneh. Ostalo je samo pri obljubah, že dva meseca. Pred 14 dnevi nam je streha začela puščati pri dimniških obrobah, kjer smo jih opozorili, da je razmak med dimnikom in dimniško obrobo prevelik, ampak so nam zatrdili, da so ga dobro zasilikonali. Ponovno smo klicali šefa, spet samo obljube. Ker gre za podizvajalce priznanega podjetja, ki nam je pravzaprav dalo garancijo, zato smo se obrnili še na njih. Preposlali so naš mail podizvajalcu, zdaj pa ponovno čakamo na njegov klic. Glede na to, da gre za zamakanje strehe, bi pričakovala urgenten odziv. Imamo namreč leseno mansardo, tako da se dela škoda na stropu in izolaciji. Zanima me, koliko časa ima po zakonih podizvajalec čas, da odpravi tovrstne napake ter tudi, kako naj postopamo naprej. Najlepša hvala Vam!
Reklamacija strehe
 
Glavnemu izvajalcu, s katerim ste podpisali pogodbo postavite končen rok za odpravo napak in škode, v nasprotnem primeru vam ne preostane drugega, kot da poiščete drugega izvajalca in dela kvalitetno izvedete na strošek glavnega izvajalca.
 
Se pa pojavi težava, v kolikor nimate zadržanih sredstev, da boste morali ta strošek od glavnega izvajalca sodno izterjati.
 
 
Vprašanje poslal: K.U.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad