Reklamacija strehe

Sem lastnik individualne hiše. Streha na hiši je bila zgrajena leta 1998. Pred kratkim sem opazil, da se na napušču in leseni konstrukciji pojavljajo znaki trohnobe. Poklical sem enega od krovcev, ki mu zaupam in ta je pregledal streho. Ta je ugotovil, da izvajalec ob izvedbi strehe ni izvedel določenih nujno potrebnih del. Tako na prelomih pri frčadah ni izvedel obrob ampak jih je zgolj prekril s slemenjaki, enako je naredil na prelomih pri čopih. Posledica takšne izvedbe je, da se določena količina vode stalno steka na folijo sekundarne kritine in nato na napušč in druge lesene dele ostrešja. Zanima me, ali je kljub pretečenim sedmim letom takratni izvajalec dolžan odpraviti napake (po mojem mnenju skrite) na strehi, saj je očitno, da gre za nestrokovno izvedbo.
Reklamacija strehe
  
Garancijska doba za izvedena dela je dve leti, v kolikor ni s pogodbo drugače določeno.
 
Poskusite lahko uveljavljati reklamacijo na podlagi slabo izvedenega dela (skrita napaka), vendar vam lahko že sedaj napovemo, da je verjetnost, da boste uspešni zelo majhna.
 
Eden izmed možnih prijemov izvajalca vaše strehe je, da mu daste vedeti, da bodo vsi zvedeli za "šlamparijo", ki si jo je privoščil na vašem objektu, ter ga tako tudi malo "stisnete" v kot.
 
Še podvprašanje:  če se je voda stekala na sekundarno kritino, kako se je potem stekala na druge lesene dele ostrešja - pravilno položena sekundarna kritina pride do kapi in voda se pod žlebom izteka ven (voda lahko povzroči kvečjemu lokalne poškodbe - spuščanje bi pa morali v teh letih opaziti, saj bi na mestih, kjer je voda zamakala moralo kapljati mimo žlebov). Predlagamo da preverite tudi kvaliteto izbedene sekundarne kritine.
    
 
Vprašanje poslal: Samo Foltin
Odgovor: Domen
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ