Povezava betonskih plošč?

Na že nekaj let nazaj zgrajenem objektu bi radi dodali kurilnico in večje stopnice z zunanje strani. Gradnjo bi začeli zraven na betonskih temeljih in stebrih. Ker iz stare betonske plošče nismo pustili železnih sider ( ker te dograditve nismo predvidevali), ali je boljše, da se novozgrajena kurilnica in stopnice samo dotikajo ali morajo biti tudi fizično vezani s starim objektom ( glede posledic dilatacije)?


Kot smo že nekajkrat zapisali, je potrebno posebno pozornost posvetiti ustrezni pripravi temeljnih tal.

Potem je pa, že zaradi protipotresne trdnosti objekta in stopnic samih potrebno novozgrajeni del objekta "vpeti" v obstoječi objekt in tako povečati trdnost novega objekta.

Ker je vaš poseg takih obsežnoati, da boste za njegovo izvedbo potrebovali pridobiti gradbeno dovoljenje, ki vam ga bodo izdali na podlagi projekta - bo pravilno izvedbo predpisal in z računi podkrepil vaš izbrani projektant.

 
Vprašanje poslal: Marino
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ