Poslovno stanovanjski objekt in stanovanje

Dober dan Doma imamo stavbo, ki je prijavljena kot poslovno-stanovanjski objekt, papirji za gradbeno in komunalo so urejeni že od samega začetka gradnje pred dvajsetimi leti. Stavba se trenutno uporablja kot pomožni objekt. V prihodnosti bi želel pritličje stavbe predelati v delavnico. Sedaj pa bi želel 1. nadstropje stavbe predelati v stanovanje (v načrtih je 1. nadstropje označeno kot bivalni prostor). Ali potrebujem še kakšna dovoljenja za izdelavo stanovanja poleg že obsoječih?Ali lahko kar začnemo z delom (gradnja sten,izdelava plate med stanovanjem in streho, napeljava vode in elektrike s pritličja? Najlepša vam hvala za pomoč in odgovor. J.
Poslovno stanovanjski objekt in stanovanje
 
V kolikor je bil objekt grajen po projektni dokumentaciji in takrat pridobljenem gradbenem dovoljenju (pridobljenem na podlagi te dokumentacije) - potem lahko znotraj teh gabaritov dokončate stanovanjsko enoto.
 
Ne smete pa spreminjati število, položaj in velikost oken ter vrat, prizidati prizidkov - seveda v kolikor vložite za gradbeno dovoljenje, potem lahko spreminjate tudi to.
  
 
Vprašanje poslal: J.J.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...