Osb plošče - montažni strop

Pozdravljeni. Rabil bi en nasvet in lepo prosim za pomoc. Delali smo doma leseno nadzidavo in tudi lesena tla. Se pravi da smo fosne pokonci postavili na beton in potem gor zabijali osb plosce debeline 18mm. Vmes sem dal stekleno volno. Zdaj pa imam problem ker fosni niso bili ravni in je med osb ploscami zob, neravnine(vidne malo vecje jamice) in ponekod skripa. Zdaj pa ne vem kaj naj naredim. Ali lahko na te osb plosce prek naredim estrih in kaksen je postopek? Da ne bi skripalo in bi izravnal vse skupaj. Ali pa ce bi dal na 30 cm se enkrat late mocnejse in se ene osb plosce gor? Prosim za odgovor in pomoc. Nikjer ne najdem ce na montazna tla lahko dajes betonski estrih in ce se lahko sesede vse skupaj ali bo drzalo. Lp
Osb plošče - montažni strop
  
V osnovi ste naredili nekaj napak - izravnava površine, "izolacija" med posameznimi lesenimi elementi, ....
  
Izravnava površine se izvede na več načinov - eden izmed njih je opisan v povzetem prispevku, objavljene v DELO&DOM:  Suhi estrih navadno sestavljajo trije sloji: izravnalno nasutje, izolacijska plošča in obremenilna plošča. Nasutje preprosto stresemo na tla in ga izravnamo z nivelirnimi letvami. Ne smemo pozabiti na ločilni obstenski izolacijski trak, ki preprečuje širjenje zvoka v druge prostore. Inštalacijske cevi morajo biti prekrite z najmanj centimetrom nasutja. Izolacijske plošče začnemo na nasutje polagati pri vratih, zadnjo preprosto odrežemo s tapetniškim nožem. Pri višini nasutja do štirih centimetrov estrih utrdimo s hojo po celotni površini. Če je višje od štirih centimetrov, si pomagamo z ročnim ali električnim stiskalnikom. Po utrjevanju položimo še zadnja dva sloja obremenilnih plošč iz mavca in celuloznih vlaken, ki se morata med seboj križati, plošče pa morajo biti na robovih zlepljene in vijačene. Pri vijačenju ploščo obtežimo s svojo težo. Pred tankimi zaključnimi sloji je treba površino stikov in vijačenih glav vijakov zafugirati. Estrih lahko polno obremenimo že 12 ur po izvedbi in nanj položimo zaključno talno oblogo.

Samega škripanja sedaj v celoti ne boste mogli odpraviti, neravnine pa deloma lahko poravnate z novim slojem OSB plošč, postavljenimi pravokotno na prvi niz. Vendar pred montažo novih plošč ne pozabite vgraditi sloj podloge za plavajoče polaganje - dobite jih v vsaki bolje založeni trgovini s talnimi oblogami.
  
 
Vprašanje poslal: D.M.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah