OSB plošče

Zanima me, če lahko iz OSB plošč naredimo vrtno uto, kako kaj prenaša vlago in vodo, ki se bo verjetno tudi stekala po njej? Je potrebno OSB zaščititi s kakšnimi premazi? Hvala in lep pozdrav!
OSB plošče

  
Odgovor na vaše vprašanje smo poiskali na spletnih straneh lesnegradnje.si:

V zadnjem času se pri gradnji namesto ivernatih plošč vse bolj uveljavljajo OSB plošče.
EUROSTRAND OSB - Oriented Strand Board - so lepljene, troslojno sestavljene prešane plošče iz usmerjeno nasutih mikrofurnirjev (Strands). Razlikujemo med OSB/1 inOSB/2 ploščami za suho vgradnjo in OSB/3 ter OSB/4ploščami za vgradnjo v primerih povečane vlage. 

 

  
Za proizvodnjo OSB plošč se v glavnem uporablja les borovcev (brez skorje) iz trajnostno negovanih gozdov. Delež lesa v plošči znaša cca. 93%. Druge surovine, uporabljene za proizvodnjo plošč so parafinska emulzija, PUR-smola v srednjem sloju in MUPF-smola v vrhnjih slojih, kot tudi voda.
Na osnovi rezultatov vseh meritev in kontrol so plošče EUROSTRAND OSB prejele gradbeno-biološko priporočilo.
   

 
Vprašanje poslal: Urša
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti