Okna lesena ali plastična ?

Zanima me katera okna se v praksi boljše obnesejo, slišal sem že veliko za in proti enim in drugim.
Okna lesena ali plastična ?
  
Danes so PVC okna izredne kvalitete. Proizvajalci garantirajo več desetletno obstojnost. Izbirate lahko med različnimi barvami, oblikami ter zasteklitvijo. PVC okna ne potrebujejo nobenega posebnega vzdrževanja. Edini problem pri tem materialu je, da ni na tržišču dovolj časa, da bi vedeli kaj se zgodi npr. čez 50 let. PVC okna izpred dveh desetletij so bila izdelana iz slabše plastike tako, da so bela okna čez čas porumenela, druge barve pa so zbledele. Nekatera okna so se celo povesila. Danes pa je PVC materjal zelo izpopolnjen tako, da je garancija na material bistveno višja.
  
Les je vsem dobro poznan naravni material. Njegova naravnost ugodno upliva na človeka, vendar se je pri tem vedno dobro že na začetku spomniti, da je les potrebno vzdrževati. Torej, če se odločite za lesena okna, morate vedeti, da jih je potrebno redno lakirati, ter na vsake toliko let zbrusiti ter na novo prebarvati in seveda spet dobro prelakirati. Le tako so namreč dobro zaščitena pred vremenskimi vplivi.rnSeveda pa lesena okna, tako kot PVC lahko izbirate v različnih barvah, oblikah ter zasteklitvi.
Kar pa se tiče cene, ni praktično nobene razlike med lesenimi in PVC okni.
 
 
Vprašanje poslal: Boštjan
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti