Odkapnik na balkonu

Pred polaganjem ploščic - gres smo balkon ki je delno nepokrit, premazali z Hidrostop elastikom. Naklon je OK. Vprašanje je odkapnik.
Ali ga je potrebno namestiti na rob balkona, če bomo le tega obložili s keramičnimi ploščicami - ploščice torej zgoraj in s strani. Rešitve na to temo so opisane le v varianti ko rob balkona NI obložen s keramičnimi ploščicami. Hvala za odgovor.
Odkapnik na balkonu
  
Izvedba odkapnika je ZELO priporočljiva, da vam voda, ki se bo odtekala po ploščicah, ne bo nazaj po spodnjem delu plošče zamakala in kapljala "prosto po Prešernu".
 
Rešitev ni ne vem kako zahtevna:
ploščice, s katerimi boste oblagali rob balkona pustite malček daljše, tako da že z njimi tvorite odkapnik. In ker se voda zelo težko "vrača" nazaj gor, tvori kapljice na samem spodnjem robu ploščice in ne zamaka po spodnjem delu plošče.
  
 
Vprašanje poslal: Sandra
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah