Novogradnja z Ytong zidaki

Smo v fazi izdelave projekta in se zanimam za gradnjo projekta in se zanimam za gradnjo z Ytongom. Prosim, če lahko napišete prednosti in slabosti.
Novogradnja z Ytong zidaki

YTONG je gradbeni material iz porobetona in zajema paleto zidnih blokov in armiranih izdelkov različnih dimenzij. V sebi združuje vrsto odličnih lastnosti kot so- vrhunska toplotna izolativnost, požarna odpornost, potresna varnost in vsestranska uporabnost. YTONG je enostaven za obdelavo in omogoča hitro napredovanje gradnje. Objekti zgrajeni iz YTONG-a pa so trajni, varčni in zdravju prijazni.
 
Gradbeni sistem YTONG je sestav vseh izdelkov, t.j. zidnih plošč in blokov, nadokenskih in nadvratnih preklad, strešnih plošč, dodatnih elementov, YTONG® lepilne malte, YTONG orodja ter svetovanja in pomoči naših strokovnjakov. Uporaba celovitega sistema pomeni garancijo za kakovosten objekt.
 
    
Za izvedbo nosilnih sten se uporabijo zidni bloki debeline 20 cm, 25 cm, 30 cm, 36,5 cm in 40 cm. Za normalne obremenitve se uporabljajo zidni bloki tlacne trdnosti PP 2/0,5, pri večjih obremenitvah pa uporabimo zidne bloke tlačne trdnosti PP 4/0,6.
 
Objekti zgrajeni iz YTONG-a se zaradi odličnih protipotresnih lastnosti YTONG elementov obnašajo do dvakrat bolje oz. stabilnejše kot objekti grajeni iz klasičnih materialov. Ob pravilni gradnji (upoštevanju navodil in zakonskih predpisov) so takšni objekti vedno najmanj ali celo nepoškodovani tudi ob močnejšem potresu, kar je v Sloveniji, ki je skoraj v celoti izrazito potresno območje, zelo pomembno.
 
YTONG je anorganski mineralni material (lahki beton), ki ne razpada, ni občutljiv na zunanje vplive in ima zelo dolgo življenjsko dobo. Lahko rečemo, da imajo objekti grajeni iz YTONG elementov življenjsko dobo preko 100 let.
 
povzeto po straneh www.xella.si
 
Primerjavo gradnje med Ytong sistemom in klasično gradnjo smo nazorno opisali tukaj.
 
 
Vprašanje poslal: UROŠ
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje