Nova fasada

Kakšna bi bila najprimernejša toplotna izolacija fasade na zidovih stare hiše, grajene iz kamna in opeke, da bi isočasno ne nastajal kondenz na notranjih stenah. Debelina zidov je 60 cm. Nameravamo izolirati s kameno volno in paropropustim zaključnim slojem. Kaj lahko svetujete?
Nova fasada
 
Za pomoč pri odgovoru smo prosili podjetje LAP d.o.o., kjer nam je g. Andrej Lap  posredoval sledeči odgovor:
 
V vsakem primeru priporočamo izvedbo toplotne izolacije s tervolom FP-PT, ki ima največjo paroprepustnost.
Sama izvedba zaključnega sloja pa je odvisna tudi od same lege fasade, torej od tega kako je fasada izpostavljena vremenskim vplivom, koliko je napusča in kolikšna je sama višina hiše.. Na samo paroprepustnost sistema bi bil najbolj ustrezen mineralni zaključni omet, ki pa je manj vremensko obstojen. Največkrat se v takih primerih uporaljajo silikatni ometi, pri bolj izpostavljenih fasadah pa silikonski ometi (ki pa že niso več tako paropropustni).
 
Izdelava fasad z vašim ali našim materialom, sanacije in adaptacije objektov ter izvedba strojnih ometov.
  
 

 
Vprašanje poslal: klanec
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje