Nepretočnost greznice

Upam da mi boste lahko pomagali. Doma pri hiši imamo betonsko tro prekatno-pretočno greznico. Vsi 3 prekati greznice lezijo v isti ravnini vmes pa so povezani s plastično cevjo fi.100. Dogaja se nam, da je zelo slab pretok iz enega prekata greznice v drugega in da nam fekalije vdarjajo nazaj v odtoke. V enem leto smo greznico odkar smo v hiši popolnoma spraznili že 2×! Prostornina greznice je 9kubičnih metrov. Prosim vas da mi lahko poveste v čem je problem, kako pospešiti pretok greznice, ker sami ne vidimo rešitve! Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem! Lep pozdrav
Nepretočnost greznice

 
Iz slike je razviden en majhen detajl, ki je po hitri oceni iz vašega pisanja glavni razlog za to, da vam se fekalije zadržujejo le v prvem prekatu.
 
Osnovno pravilo pri izdelavi greznice je: vsak dotok v prekat mora biti višje od iztoka iz njega. Torej po domače povedano vtok v greznico je najvišje, iztok iz prvega prekata v drugega za pol profila odtočne cevi nižje, iz drugega v tretji ravno tako (in odtok iz greznice še malo nižje).
 
Še na nekaj pa ne smete pozabiti - na oddušnike v greznici, ki vam odvečni zrak namesto nazaj po cevi odvajajo ven iz greznice.
  

 
Vprašanje poslal:
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...