Kondenz jeklene strešne kritine

Kot inženir gradbeništva, projektant in bodoči investitor bi prosil strokovnjake za odgovor na vprašanje kako rešujejo problem kondenzacije pod jeklenimi kritinami, saj vemo, da zaradi temperaturnih nihanj do nje zaradi paronepropustnosti kritine prihaja ter da uničuje letve. Hvala za odgovor.
Kondenz jeklene strešne kritine
     
    
Problem kondenzacije se rešuje z izdelavo zračnega mostu, saj pretok zraka zmanjšuje nastajanje kondenza. Problem lahko nastane, če zračni most ni dobro izveden ali pa če pride do močne kondenzacije. Nekateri proizvajalci rešujejo to z protikondeznim vbrizgom, ki vpija vlago in se ta potem počasi suši. Problem se s tem nekoliko reši, vendar pri stiku z lesom lahko še vedno prede do propadanja podkonstrukcije. Pri uporabi jeklene kritine z debelejšo izolacijo pa ne prihaja do kondenzacije.
    
Na tržišču pa se je pojavila nova aluminijasta kritina SLK, ki pa ima drugačno rešitev glede kondenzacije, saj deluje vsak element kot zračnik, zato se nastanek kondenza še izdtatno zmanjša, če pa kondenz že nastane se ta izteče na kritino in ne na podkonstrukcijo. Zaradi inovativnega prekrivanja se kondenz iz spodnje strani elementa izteče na nižje ležeči element SLK. Cena aluminijaste kritine SLK je primerljiva z drugimi kritinami.
 
Odgovor je pripravilo podjetje:
   

Projektiranje in inženiring, Inpro 22 d.o.o.
Parmova 41, 1000 Ljubljana
www.inpro-projektiranje.si
tel: 059 037 440
 
Vprašanje poslal: andrej
Odgovor: inpro
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!