Klasičen omet na siporex zid

Zanima me pravilna izvedba klasičnega notranjega ometa na siporeks zidake (penjen beton=. Ali je potrebna mrežicač Grobe omete že imam napravljene brez nje, ali obstaja kašna rešitev?
Klasičen omet na siporex zid

 

Z izbiro klasičnega notranjega ometa na siporex zidove ste si izbrali dražjo različico izvedbe. Cenejše (seveda na zunanji strani objekta s primerno debelino toplotne izolacije) bi bila izvedba notranjega ometa z 2× premazom z lepilom in vmesnim slojem mrežice.

Iz vašega vprašanja sklepamo, da v že izvedeni grobi omet niste vgradili mrežice. Ta tudi ni potrebna, v kolikor je grobi omet izveden kompaktno, brez večjih razpok oz. "pajkovih mrež".
Da pa nebi po nepotrebnem si delali skrbi in dodatnih stroškov, vam priporočamo mlce močnejšo izvedbo finega ometa - in to ne močnejšo v smislu debeline, temveč v smislu bolj cementne kot podaljšane malte.

 

 
Vprašanje poslal: Luka
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas