Kako velika naj bo greznica?

Zanima me koliko mora biti velika greznica za 4 družinske člane, upoštevajoč da oddajajo sobe za goste (10 postelj), oziroma kje se dobijo podatki o dimenzioniranju greznic glede na kapacitete.
Kako velika naj bo greznica?

   
V povprečju znaša poraba vode v gospodinjstvu 120 do 150 l na osebo na dan. To pomeni, da bi morala 4 članska družina greznico, ki ima volumen 10 m3, prazniti vsakih 16 – 21 dni. Tako pogosto praznjenje je potrebno, ker mora biti greznica nepropustna in nepretočna, kar zahteva Uredba o emisiji snovi in toplote pri odvajanju odpadnih voda iz virov o­nesnaženja. Glede na to, da tudi oddajate sobe, bi verjetno bila dovolj velika greznica za vas prevelik strošek, saj morate upoštevati tudi strošek praznjenja, ki nikakor ni zanemarljiv.
   
Verjetno najprimernejša rešitev je biološka čistilna naprava iz katere lahko napravite iztok neposredno v vodotok ali pa v ponikanje. Stroški investicije so nekaj večji kot pri gradnji greznice, vendar se vam bodo hitro povrnili zaradi nižjih obratovalnih stroškov.
     
Za dodatne informacije o čistilni napravi se obrnite na podjetje Hidroinženiring d.o.o. na telefon (01) 560 3700 ali (02) 229 9080.

  

 
Vprašanje poslal: damjana
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...