Izvedba ometov na Ytong zidake

Pri gradnji hiše sem dobil ponudbo da bi namesto strojnih ometov nalepili gips plošče na stene. Objekt je zidan s sioporexom debeline 36,5. Zamima me ali je to vredu ali naj se raje odločim za omete. Stene so po ogledu mojstra dovolj ravne.
Izvedba ometov na Ytong zidake
  
Iz izkušenj vam lahko povemo, da je pri izdelavi strojnih ometov na ytong zidakih potrebna zelo natančna izdelava, še posebej je potrebno posvečati pozornost sprijemljivosti zidakov (na katerih obstajajo majhni prašni delci) in ometa samega, ki je zelo hidroskopičen (zelo vpija vlago).
 
Sami npr. ne bi na stene iz Ytong zidakov izvajali ne strojnega ometa in ne lepili gips plošč, temveč bi izvedli cenovno ugodnejšo in tudi bolj "povezano" izvedbo in sicer bi stene "armirali" s PVC mrežico z slojem lepila (enako kot izvedba armirnega sloja na fasadi) - strošek takšnega "ometa" znaša med 5 in 6 €/m2). In če vzamete še leipolo v beli barvi - kasneje tudi nekaj privarčujete pri samih pleskarskih delih ...
 

 
Vprašanje poslal: Sašo
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...