Izdelava greznice

Zanima me na kak način naj izdelam greznico ker še nimamo kanalizacije, čistilna naprava pa je zame prevelik strošek.
Zaenkrat imam vkopane betonske cevi 120cm 9 kosov (trikrat po tri cevi), sedaj pa bi jih mogel nekako spojiti pa me zanima na kaki višini naj naredim pretok iz prvega prekata v drugega in nato v tretjega. Sam sem razmišljal da bi jih povezal samo pod vrhom cevi, ne vem pa če jih je potrebno tudi kje vmes.

Za odgovor se vam zahvaljujem.
Smiljan, Ptuj.

Izdelava greznice

 

Razmišljate povsem v pravilni smeri. Greznice normalno povezujemo na sistem prelivne pipe.

Kot je razvidno iz zgornje slike, je na levi vtok malce višji kot sam iztok na desni strani posamezne cevi (in tako za vsako cev posebej). Vsako cev podaljšamo s kolenom cca 20 cm pod nivo vtoka/iztoka, da se izognemo pretoku gošče.

Občasno preko odprtin na vrhu (smradotesnih pokrovov) preverite nivo gošče v greznici. V primerih, ko gošča doseže nivo odtočne cevi oz. ko se prične pretakati v drugi prekat je čas, da pokličete podjetje, pooblaščeno za praznenje greznic in odvoz vsebine na čistilno napravo.

Nikar sami ne odvažajte vsebine na odlagališče v naravo - zakonsko zagrožene kazni presegajo 1.000 EUR. 

  

 
Vprašanje poslal: Smiljan Pernek
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje