Izbira kritine

Stanujemo v okolici Celja v hiši stari 10 let pokriti z bobrovcem, Očitno kritina ni bila dobre kvalitete, saj se močno lušči. Streha je dvokapnica z naklonom 30°, hiša pa je dimenzije 9x11m. Podstrešje ni bilo izolirano. Prosim za nasvet o najprimernejši vrsti kritine.
Izbira kritine

Vse o Kritinah ter Krovcih si lahko ogledate v rubriki Kritine.
    
Konkretno za vaše vprašanje pa smo se za odgovor obrnili direktno na ponudnike kritin.

1. Odgovor podjetja Esal d.o.o. :
Vlaknocementne valovite plošče Valovitka 5 in Valovitka 8 proizvajalca Esal d.o.o. Anhovo so primerne za strešne naklone od 7 stopinj dalje. Pri strehah z naklonom do 10 stopinj tesnimo vzdolžni preklop plošč s trajno plastičnim kitom debeline 7 mm.
Vlaknocementne plošče so okolju prijazne in zdravju neškodljive. Plošče so paropropustne in dosegajo visoko trdnost. Dobavljamo jih v naravno sivi, temno sivi, rjavi in rdeči barvi. Plošče so barvane v masi in površinsko. Standardna dolžina plošč je 1250 mm. Valovitka 5 ima vgrajene tudi varnostne trakove, ki zmanjšujejo nevarnost padca skozi streho v primeru, da plošča iz kateregakoli razloga poči, ne vplivajo pa na statično nosilnost plošče.
Življenjska doba plošč je več kot 50 let, destletno garancijo pa dajemo na kakovost materiala, zmrzlinsko odpornost in vodonepropustnost.
Tjaša Kastelic
ESAL d.o.o.
Tel.: 05/ 392-16-10
Fax: 05/ 392-17-77
e-mail:
http://www.esal.si

2. Odgovor podjetja Obenauf d.o.o. :

Tondach bobrovec je seveda primeren za zamenjavo vaše stare kritine, kajti proizvodnja je sedaj nova in kvaliteta bistveno boljša kot prej. Lahko pa zamenjate s Creaton bobrovcem, ali pa katerokoli drugo opečno kritino, kajti za ta naklon je izbira modelov in proizvajalcev velika!
Prosim, pokličite v našo trgovino in strokovno vam bomo svetovali.
Lep pozdrav,
Irena Flach
Obenauf d.o.o.
01/561-32-39
 
Vprašanje poslal: Gorazd Kalčič
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!