Isospan zidaki

Pozdravljeni! Odločamo se za gradnjo hiše. Izbiramo med gradnjo z isospan zidaki (lesnocementni zidaki) ali klasično opeko (Porotherm), vendar je težko dobiti neodvisno primerjavo obeh gradenj (glede prednosti in slabosti). Nagibamo se k gradnji z izospan zidaki. Prednosti bi naj bile: - odlična toplotna in zvočna izolacija, pridobitev na prostoru zaradi ožjih zidov, - hitra in cenovno ugodna gradnja (gradnja z isospan zikaki je v primerjavi s klasično gradnjo nekoliko dražja, ker ima že vgrajeno izolacijo, vendar precej ceneje, kot če se kasneje vgrajuje toplotno izolacijo - fasado, ki bo imela enako toplotno vrednost), - visoka paropropustnost sten zagotavlja odlično naravno bivalno klimo (topli in suhi zidovi), - betonsko jedro v stenah zagotavlja visoko potresno odpornost. - zaradi dobre paropropustnosti je čas sušenja zidov kratek ter možna hitra nadaljna obdelava (npr. ometi). Mislimo, da je hiša grajena z izospan zidaki hitreje zdravo vseljiva glede na opeko, ker ni potreben daljši čas sušenja zidov. Prosimo za primerjavo obeh načinov gradnje. Zakaj se človek naj ne bi odločil za gradnjo z izospan zidaki? Lepo pozdravljeni!
Isospan zidaki
   
Odgovor na vaše vprašanje v katerem navajate karakteristike Isospan zidakov zveni kot reklama za le te.
  
Kot gradbeniku z izkušnjami se porajajo vprašanja, kako zagotoviti statično stabilnost objekta, saj je tudi tistih 12-15 cm betona (v podobnih sistemih kot so Isorast, stiropor zidaki, ..) "prerešetanih" z distančniki. Seveda je pri vsem tem vpraščjiva tudi kvalitetna vgradnja armature, ki v betonu (znano je da beton prenaša le tlačne sile) prenaša natezne sile.
 
Skratka, poskusili bomo pripraviti prispevek, ki bo objavljen med nasveti, na to temo.
  
 
Vprašanje poslal: Sara
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...