Hitra gradnja

Zanima me vaše mnenje, kaj bi uporabili za hitro gradnjo (montažna hiša ne pride v poštev, ker ni toliko denarja). Nekateri zagovarjajo gradnjo iz siporexa, da si lahko že v enem letu v hiši. Nekaj sem slišal, da najk bi bil siporex škodljiv - kaj mislite vi? Ali priporočate tovrstno gradnjo? Hvala za odgovor.
Hitra gradnja

   
Gradnja z Ytong zidaki je lahko hitra (z vidika vselitve) pod določenimi pogoji - graditi morate v suhem vremenu.
 
Drugače je pa na straneh www.xella.si podrobneje opisan sam sistem gradnje:
Hitra, enostavna in zato ekonomična gradnja je osnovna prednost YTONG gradbenega sistema. Velikost blokov, hitra priprava in tanek nanos lepilne malte ter YTONG orodje vam dajo maksimalen delovni učinek. Sistema ni potrebno kombinirati z drugimi materiali. Ne potrebujete dodatnih materialov in pripomočkov, kot so pesek, cement in mešalec, kar je osnova pri klasični gradnji. Gradbešče z lahkoto vzdržujete urejeno in čisto. 

  • YTONG elementi so zaradi majhne teže lahko večji v primerjavi z drugimi sorodnimi vrstami materiala, zato omogočajo hitro rast zidu.
  • Lažjo in natančnejšo izvedbo zidanja omogočajo bloki s peresom in utorom ter oprijemalom, ki poenostavljajo manipulacijo in omogočajo hitrejšo in natančnejšo gradnjo.
  • YTONG elementi so izdelani dimenzijsko točno. Pri optimalnem nanosu YTONG tankoslojne lepilne malte v deb. 2-3 mm je izdelani zid raven in skoraj brez fug, temu primerno se na zid izdela YTONG tankoslojni notranji omet deb. 6-8 mm in YTONGR zunanji omet v deb. 12-15 mm.
  • Gradbeni sistem YTONG obsega vse elemente za hitro in natančno gradnjo objekta od temeljev do kritine, in to so zidni bloki, protipotresni bloki, preklade, lepljeni zaključni elementi in strešne in stropne plošče. S kombinacijo navedenih elementov izdelate protipotresno varen objekt in se izognete medsebojni kombinaciji različnih materialov. Zgrajen objekt je homogen in brez toplotnih mostov.

   
Takšen način gradnje je 2,5 krat hitrejši od opečne gradnje. 
  

 

 
Vprašanje poslal:
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti