Garancija na stavbo

Pozdravljeni, 
leta 2007 smo zgradili poslovni objekt iz siporeksa. Že kar nekaj let je fasadni premaz popokal po fugah siporeksa zaradi česa je siporek vedno bolj moker in je začel razpadati fasada pa odpadati  - isto se dogaja na notranji strani zgradbe, ker pride vlaga skozi fuge v notranjost. Po pogodbi imamo sicer določeno garancijo za skrite napake 5 let ali je mogoče še uveljavljat garancijo na stavbo.  
Hvala
Garancija na  stavbo
 
Praksa navaja, da je morebitne napake v solidnosti gradnje izvajalec dolžan odpraviti v roku desetih let od prevzema nepremičnine, razen če ni s pogodbo drugače določeno.
V vašem primeru je žal malce drugače - za vas slabše. 
   
Kaj storiti?
Čimprej pristopiti k sanaciji fasadne površine, ki je milo rečeno bil izvedena precej po domače - gotovo je takšni izvedbi botrovala potreba, želja po čimcenejšem izvajalcu in pomanjkanju, če ne celo izključitvi nadzornika gradnje.
  
 
Vprašanje poslal: G.L.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje