Dimenzije oken

Spoštovani! Zanima me, kakšna naj bo primerna zgornja višina okna gledano iz stanovanja. Nekateri dimenzionirajo na 2,30m, drugi montažne hiše na 2,10 m. Kolikšna naj bo višina "parapeta" v kuhinji - ali je primerno 0.9m?
Dimenzije oken
 
Zgornja višina oken je odvisna od višine prostora in od samega okna (ali ima roleto ali žaluzije, ...). Nekateri imajo rajši okna čisto pod stropom, drugi za 20 cm nižje.
  
Parapet v kuhinji lahko izdelamo na več "višin" - vse prilagajamo opremi, ki bo v kuhinji.
V kolikor boste imeli parapet višine 90 cm, boste okensko polico imeli v isti višini kot delovni pult. Če to želite, potem ni ovir za takšno višino.
 
Drugače pa so parapeti lahko različnih višin - s tem se arhitekti ne bodo ravno strinjali, češ, da potem kazijo fasado - vse glede na vaše želje in potrebe.
Višina 1,0 m je največkrat uporabljena zaradi montaže stenskih radiatorjev pod oknom - na parapetu.
 
 
Vprašanje poslal: novak ales
Odgovor: Domen
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!