Debelina siporeks zunanje stene

Prosim, če mi odgovorite, kolikšna je minimalna debelina zunanjega zidu iz siporeks blokov, glede na dovoljene toplotne izgube.
Debelina siporeks zunanje stene
  
Za odgovor smo "skočili" na spletno stran podjetja Xella in tam dobili sledeč podatke:
 
YTONG je edinstven gradbeni material, ki je nosilen in hkrati odličen toplotni izolator. Zunanje stene debeline 30 cm brez dodatne toplotne izolacije že zadostijo najnovejšim predpisom o toplotni zaščiti zgradb.
Kljub temu pa priporočamo, da zgradite zunanji zid debeline 36,5 cm, kajti tako boste prihranili še več drage energije za ogrevanje ali hlajenje objekta.
  
Zaradi izredne toplotne izolativnosti YTONG elementov lahko zunanje zidove že pri debelini 30 cm obdelamo brez dodatne toplotne izolacije. Za zaključni sloj lahko uporabimo klasično teranovo, debeline do 2,5 cm, ali pa uporabimo tankoslojne mineralne ali silikatne že pripravljene fasadne omete.
Pri tankoslojnih fasadnih ometih prvi sloj dodatno armiramo z armirno PVC ali stekleno mrežico.
   
 
Vprašanje poslal: Didi
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ