Betonska plošča s prosojno površino

Pozdravljeni, rad bi naredil betonsko ploščo nad odprtim prostorom pri dovozu v garažo, na treh straneh imam že obstoječo ploščo, vendar bi pa rad, da je plošča prosojna, da pride svetloba čez ploščo. Kakšne so variante izdelave? Hvala
Betonska plošča s prosojno površino

  
Prva varianta, ki nam pride pod roke je zasteklitev - dobite prosojno in nosilno konstrukcijo.
S steklenimi pohodnimi površinami se lahko doseže občutek hoje po zraku ali vodi, pa tudi svetloba lepo prodira v spodnja nadstropja.  Steklo se na prvi pogled mogoče zdi krhek material, vendar vas lahko možnosti uporabe, ki jih ponuja, marsikdaj prav lepo presenetijo.  Lahko se odločite za povsem transparentno steklo, skozi katerega boste ob hoji po njem videli nižje ležeče površine ali za matirano različico, ki bo nudila občutek večje varnosti.

Steklene pohodne površine se izdelujejo iz varnostno lepljenih kaljenih stekel. Med osnovnimi stekli lahko izbirate med gladkimi prozornimi stekli (običajno float, ekstra čisto, tonirano) in protizdrsnimi stekli, ki predstavljajo zgornjo plast lepljenega stekla. Na stekla se lahko namesti tudi protizdrsne trakove. Vmesna folija med stekli je lahko prozorna ali matirana, po naročilu pa tudi barvna.

Odvisno od možnosti montaže se lahko na robovih stekel namesti LED osvetljavo, ki vam v večernih urah nudi posebno svetlobno doživetje, s katerim bo zaživela celotna hiša in njena okolica.

 
Vprašanje poslal: P.K.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas