Betonska plošča

Pred tremi leti je takoj po betoniranju (v cca 1 uri) 2.betonska plošča na novogradnji razpokala. Dejali so, da zaradi visoke temperature in zelo močne marke betona. To so potem zalili s cementnim mlekom, vendar je pred postavitvijo strehe na razpokah vseeno prepuščala deževnico. Naredili smo strojne gipsne omete, na ploščo pa smo položili tudi tlake. Sedaj se na stropu pojavljajo razpoke,sicer tanke kot las, vendar nekatere od ene stene do druge. Kakršnakoli sanacija zdaj zaradi tlakov in instalacij pod tlaki na podstrešju ni možna.Hišo smo gradili v lastni režiji z raznoraznimi "mojstri". Prosim za vaše mnenje.

V vašem vprašanju nismo zasledili nekaterih pomembnih podatkov in sicer koliko, kakšno in kako ste položili armaturo v ploščo, kako ste negovali beton po vgradnji, ...

Lasaste razpoke v betonu same po sebi niso nevarne, v kolikor konstrukcijski element vsebuje zadostno količino in pravilno postavitev armature. Kajti beton prevzema le tlačne sile, medtem ko pa z armaturo prevzamemo natezne sile (ki jih je največ v plošči).

  

 
Vprašanje poslal: Zaskrbljena
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad