Bančna garancija pri izdelavi fasade

Pozdravljeni, zanima me, če lahko od izvajalca izolacijske fasade na večstanovanjski stavbi zahtevamo bančno garancijo ? Hvala za odgovor.
Bančna garancija pri izdelavi fasade
  
Lahko, v kolikor ste to zahtevo že vnaprej napovedali pred iskanjem ponudb.  Bančna garancija prinaša izvajalcu nekatere stroške, ki pa roko na srce niso majhni.
 
Če vam lahko, vam predlagamo druge oblike zavarovanja odprave napak v garancijski dobi in sicer zadolžnico ali pa malček slabšo možnost bianco menico z menično izjavo. Zadolžnica je za odtenek boljši dokument, saj ima v primeru vnovčitve prednost pred ostalimi upniki.
Sta pa obe zapisani opciji najcenejši z vidika izvajalca, saj je potrebno le kupiti menico (okoli 1€) oz. overiti podpis na zadolžnici (pri notarju dražje, na UE pa nekaj čez 1€).
  
 
Vprašanje poslal: B.M.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad