Struktura cene stanovanj v blokovni pozidavi.

Zanima me cena m2 stanovanja, novogradnje, npr. v 20 stanovanjskem bloku v Savinjski dolini in struktura te cene, ali pa gola gradbena cena končanega objekta, brez stroškov zemljišča, projektov, komunalne infrast., financiranja..., skratka strošek gradbenika, da po predloženih projektih postavi tak objekt.
Struktura cene stanovanj v blokovni pozidavi.

 
Tukaj vam lahko podamo že malce obrabljeno vrednost izgradnje stanovanjskega objekta in sicer se giblje okrog 800 €/m2. S to vrednostjo lahko računate kot z golo gradbeno ceno.
   

Pri bloku z 20 stanovanji (če malce zračunamo: 4 stanovanja na etažo, 5 etaž - t.j. potrebno dvigalo, shrambe v kleti, min. 22 parkirnih mest, ...) je tudi ta vrednost včasih malce majhna (vsaj za ljubljanske razmere). Vse je pa seveda odvisno od investitorjevih zahtev in sposobnosti izvajalca.
  

Strukturo posamezne cene za objekt, si pa lhko (v % razdelbi) ogledate  v prispevkin na naših straneh.

 

 
Vprašanje poslal: Marko Kobale
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje