Sofinanciranje vlaganja v obnovljive vire energije

Spoštovani ! V letu 2007 sem izvedel montažo sončnih kolektorjev in zamenjavo hranilnika toplote v kurilnici za potrebe ogrevanja sanitarne vode v enodružinski hiši. Ker je sam postopek pridobitve izvajalca in izvedbe trajal 2 meseca sem zamudil z odajo vloge za sofinanciranje te izgradnje za leto 2007. Na AURE kamor sem prav tako postavil vprašanje so mi odgovorili da so sredstva za leto 2007 in celo za leto 2008 že porabljena. Ob tolikšhi hvali vseh pristojnih in vlade me zanima zakaj se količina teh nepovratnih sredtev ob očitnem tolikšnem odzivu ne poveča saj imam občutek, da sem po domače rečeno " izvisel ".
Sofinanciranje vlaganja v obnovljive vire energije
   
Delno ste si odgovor na zastavljeno vprašanje postavili kar sami - razpis v 2007 je bil objavljen za leti 2007 in 2008 v marcu 2007 (kar smo na naših straneh tudi obvestili), vendar pa so se razpoložljiva sredstva porabila  tako rekoč v trenutku, saj je bil že v začetku junija 2007 objavljen zaključek razpisa.
  
Zakaj ni več sredstev, namenjenih za ... pa morate povprašati ministrstvo za okolje in prostor ter ministrstvo za finance.  Bistvo vsega po naši presoji je čim večji pomp.
  
 
 
Vprašanje poslal: Ivan Horvatič
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti