Izračun neto stanovanjske površine.

Te dni smo dobili položnico za davek na stavbno zemljišče in smo opazili, da so za izhodišče izračuna davka za trikrat povečali stanovanjsko površino. Skratka v kvadraturo je sedaj upoštevano popolnoma vse. ( pokriti in nepokriti balkoni ter terase, stopnišča kurilnica, garderobe, kurilnica, klet itd. Zanima me, če je vse našteto upravičeno, oziroma ali se lahko odšteje od neto površine. Hvala za pojasnilo in lep pozdrav.
Izračun neto stanovanjske površine.
  
Uporabna površina se opredeli kot:
—     površina, izmerjena  znotraj  zunanjih  sten,  brez nebivalnih kleti in podstrešij  ter brez skupnih prostorov v večstanovanjskih stavbah, ali
—     skupna površina sob, ki ustrezajo opredelitvi „soba“.

 Uporabna površina stanovanja je seštevek površin vseh sob, kuhinje in drugih pomožnih prostorov (kopalnice, stranišča, predsobe). V površino je všteta tudi površina sobe in kuhinje, ki sta gradbeno ločeni od stanovanja, vendar se celo leto uporabljata kot sestavni del stanovanja. V  uporabno površino stanovanja ni všteta površina  teras, balkonov in lož, površina gradbeno ločenih pomožnih prostorov, površina garaž, nebivalnih kleti in podstrešij. V mansardi  se upošteva samo površina, pri kateri  je višina stropa najmanj 1,6 m.
  
(vir: stat.si)
 
Vprašanje poslal: D.Č.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad