Gradnja hiše

Pozdrav. V bljižnji prihodnosti bom prišel z projektom gradnje hiše. Sedaj kolebam pri izvajalcih saj hiša ki mi je všeč pride 411000 (luxhaus). Zanima me ali me takšna hiša pride cenovno ceneje, če jo gradim preko pooblaščenega podjetja s klasično gradjo. Hiša ima 260 m2, je sicer modernejše oblike, vendar mislim, da to me more bistveno vplivati na ceno. Govorilm seveda o gradnji do 4. gradbene faze, saj je cena hiše na ključ variabilna odvisno od vloženega materiala,
Gradnja hiše
  
Za odgovor smo prosili v gradbeno podjetje DEŽMAN d.o.o. iz Strahinja. Posredovali so nam sledeč odgovor:
  
Delno je vrednost objekta odvisna od lokacije objekta (t.j. oddaljenosti od lokacije našega podjetja), delno pa od vaših želja po kvaliteti in seveda cenovnem razredu vgrajenih materialov, lahko pa vam na podlagi izkušenj podamo okvirno oceno za klasično gradnjo nizkoenergijskega (ne pasivnega!) objekta:
 
površina 260,00 m2 × ~1.050,00 €/m2  =  273.000,00 €  (gradnja na ključ s srednjecenovnim materialom) + 8,5% DDV
v četrti gradbeni fazi naj bi se izvedlo (ocenjenih) 82 - 83% vrednosti objekta, kar znaša  225.000,00 € + 8,5% DDV
 
Ocenjena vrednost izdelave projekta glede na zahteve soglasodajalcev in prostorskega plana oz. načrta: cca 10.000,00 € + DDV
 
 
Glede del, ki so (naj bi bila) zajeta v 4. gradbeni fazi pa je podrobno razloženo na vaših spletnih straneh, t.j. na straneh Spletnega portala za gradnjo:
 
Sama gradnja objekta je strokovno razdeljena v pet gradbenih faz, ki zajemajo:
  • V prvo gradbeno fazo je zajetih več gradbenih del, kot je priprava terena, priprava gradbišča, zakoličenje objekta, izkop gradbene jame, postavitev temeljev in temeljne plošče.
  • Druga gradbena faza je nadaljevanje del po zaključku pripravljalnih del in izgradnje temeljev. Pomeni postavitev kletne plošče, seveda le pri objektih, ki so podkleteni.
  • V tretji gradbeni fazi so na vrsti konstrukcijska gradbena dela v vseh etažah in tudi podstrešju ter postavitev strešne konstrukcije in krovska dela. S konstrukcijskimi deli imenujemo dela, ki že kažejo podobo novega objekta, to je postavljanje zidov in pripadajočega stropa.
    V številnih nepremičninskih oglasih lahko opazimo tudi izraz tretja podaljšana gradbena faza. Pod tem izrazom se skriva najrazličnejše nadaljevanje prej opisane faze, največkrat pa imajo ponudniki v mislih vgrajeno t. i. zunanje stavbno pohištvo, to so vhodna vrata in okna – objekt je torej pod streho in zaprt.
  • Četrta gradbena faza vključuje vsa dela v notranjosti objekta, to je postavitev predelnih sten, izdelavo betonskih tlakov, izolacijo objekta, notranje in zunanje omete, napeljavo vseh potrebnih inštalacij, vse talne in stenske obloge, ki zahtevajo mokro vgradnjo, vgradnjo stavbnega pohištva, ključavničarska dela in postavitev masivnih stopnišč. V tej fazi gradnje je predvidena tudi vgradnja stavbnega pohištva, to je oken, senčil, polken, vseh vrst vrat, stopnišča in podobno. Vzporedno z nameščanjem stavbnega pohištva se izvedejo tudi vsa ključavničarska dela, že pred tem pa polaganje estrihov in izolacijskih materialov.
    
Lep pozdrav
Domen Dežman
DEŽMAN d.o.o. Strahinj
www.dezman.si  /  041-652-744
   
Podrobnosti zgoraj omenjenega objekta si lahko ogledate s klikom na spodnjo sliko:
 
Vprašanje poslal: Boštjan Štromajer
Odgovor: dežman
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...