Prijeten sosed ni nikomur trn v peti

Za večino izmed nas je prostor, kjer se odločimo živeti, dom. Tu pa se lahko zadeve malce zapletejo, kajti vaš dom se po navadi konča tam, kjer se začne dom nekoga drugega. Dobri sosedski odnosi so ključnega pomena za prijetno atmosfero v soseski.
Prijeten sosed ni nikomur trn v peti
  
Zanimivo je, da nekateri ljudje enostavno ne zmorejo biti dobri sosedje in po navadi sploh ne vedo, kako bi lahko vzpostavili dober odnos z bližnjim sosedom. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako postati najboljši sosed.

Poskrbite za lepo okolico hiše
Resnično, mnogo ljudi moti prav neurejena posest. Ne pravimo, da okolica vaše hiše spominja na Divji zahod, vendar boste med sosedi veljali za prijetnega le, če bo vaša posest brez motečih divje razraščajočih se rastlin in nepokošene trave. Preverite mejnike vaše parcele in odstranite vse luže, udrtine, polomljena drevesa, veje in smeti, ki bi lahko koga motili.

Utišajte psa
Nič ni bolj motečega, kot neprestano lajanje sosedovega psa. Če svojega glasnega kosmatinca ne zmorete utišati, prosite za nasvet strokovnjake, ki ga bodo prevzgojili tako, da z lajanjem ne bo motil sosedov.

Parkirajte pred svojo hišo
Kadar organizirate zabavo, je povsem razumljivo, da bodo gostje, če sami nimate dovolj parkirnih prostorov, parkirali tudi pred sosednjo hišo. Vendar pa se sami, razen če gre za izredne razmere, kot so hišna dela, temu izogibajte. Če ne gre drugače, poiščite javni prostor in začasno parkirajte tam.

Povabite sosede na zabavo ali jih vsaj opozorite nanjo
Če organizirate zabavo, vaši gostje pa bodo z avtomobili zasedli vso ulico, je primerno, da sosede na dogodek vsaj opozorite, če jih že ne nameravate povabiti. Tako imajo možnost, da se vsaj odpravijo z doma, če ne bodo mogli spati pozno v noč.
sommerfest 2481356 1280

Utišajte preglasno glasbo
Glasno poslušanje glasbe iz dneva v dan je moteče, najsi bo v hiši najsi v stanovanju. Vedite, da zaradi tega vaši sosedje nimajo miru, ne morejo brati, gledati televizije, imeti obiskov ali poslušati glasbe, ki jim je všeč. Izogibajte se nepotrebnim prepirom zaradi preglasne glasbe in se držite omejitev. Tako boste zadovoljni vi in vaši sosedje.

Intima naj ostane intima
Kadar vas prevzamejo posebni trenutki nežnosti in želite skočiti med rjuhe z vašo partnerico ali partnerjem, ne bodite preglasni. Že res, da je vaš dom prostor, kjer si lahko privoščite marsikaj, a morda je vaša hiša slabo izolirana in najbrž si niti vi niti vaši sosedje ne želijo deliti z vami najbolj intimnih trenutkov.

Zmanjšajte hitrost
Z vožnjo ne ogrožajte otrok. Eleganten in umirjen voznik je vedno vzor, pred katerim nihče ne trepeta. Poskrbite, da ob uri vašega prihoda iz službe sosedje ne bodo trepetali in prestrašeni gledali skozi okna, če je z njihovimi otroki vse v redu.

Razvrščajte odpadke
Poskrbite, da boste redno razvrščali odpadke v posebej zanje namenjene zabojnike. Zagotovo si ne želite, da bi vas sosed, ker ste biološke odpadke ali star papir odvrgli v zabojnik za splošne odpadke, prijavil komunalni inšpekciji.

vir: www.hubpages.com
 
Vir:
08. julij 2018
 
 
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!