Najprej oči, šele potem denarnica

Pred začetkom internetne dobe si je bilo mogoče prvič ogledati reference izvajalca samo v živo. S pojavom interneta pa lahko predstavljeno referenco vidite kar od doma.
Najprej oči, šele potem denarnica
  
Pred začetkom internetnih strani izvajalcev je bilo na prvem mestu zaupanje do pravilnih podatkov le teh, na drugem šele ogled referenčnega objekta.
  
Dandanes pa se moramo zavedati, da so kupci izjemno zasedeni in tako nimajo več časa iti na ogled vseh potencialnih referenc. Nepremičnine si želijo v naprej pogledati preko e-maila, oziroma brskajo po njih preko interneta. Če fotografije niso posnete tako, da ustrezno predstavijo nepremičnino ali so te slabe kvalitete, pa bo slab tudi vtis, ki nikoli ne bo privedel do fizičnega stika. 
  
Zavedati se morate, da vaši potencialni naročniki, ki intenzivno iščejo izvajalca, v enem dnevu pogledajo nekaj  deset spletnih strani, iskalnikov (kot je tale naš), nekaj sto fotografiranih referenc in le objekti/izdelki z dobrimi fotografijami lahko izstopajo. 
   
Fotografije morajo biti narejene v dobri resoluciji, z dobro opremo. Ne škodi, če so te posnete profesionalno, kjer je ustrezno postavljena kompozicija in kjer so fotografije posnete tako, da res predstavijo željeno. Fotografije posnete s pomočjo pametnih telefonov le delno zadostijo zahtevam, ki naj bi jih le te morale zadostiti. Prvi vtis je važen - in če je le ta narejen strokovno je le še toliko boljše. 
 
single family home 2704998 1280
   
Ko začnete fotoshooting vaše nepremičnine/reference/izdelka/... razmislite, kdaj v dnevu je ta najlepše osvetljena, je to ob sončnem zahodu ali zgodaj zjutraj. Dobra svetloba namreč drastično izboljša vzdušje na fotografiji. 
  
Preden posnamete fotografijo pa okolico objekta/izdelka očedite in poskrbite, da na sliki ni ljudi ali živali. Slikanje nepremičnin in arhitekture ni enostavno opravilo, obstajajo mnogi triki, kako posneti dobro fotografijo, pri tem pa ne škodi, če uporabite širokokoten objektiv.
  
Skratka - najprej kupujejo oči, šele potem denarnica. In ko boste zadovoljili oči, ste naredili že 60% posla.
   
 
Vir:
19. november 2017