10 nasvetov kako pridobiti posel v kriznih časih

Ponujamo vam 10 preprostih nasvetov, kako tudi v kriznih časih pridobivati posel in (zakaj pa ne) rasti ...
10 nasvetov kako pridobiti posel v kriznih časih
  
 1. kradite – no ne dobesedno, pa vendar, zakaj ne bi povzeli dobre ideje, oglasa, letaka ali vizitke, jo predelali po svojem okusu ... Nekateri najbolšji videni oglasi so nastali z izboljšanjem "sposojene" ideje
   
 2. bodite ozko usmerjeni - zelo dobro morate poznati vaš trg. In to pomeni, vaše stranke, kot tudi poslovno okolje.  Bodite na tekočem o lokalnih trendih in razvoju  ter bodite na tekočem kaj počne vaša konkurenca!
    
 3. nanesite novo barvo  -zdaj je čas, da posodobite svoj logotip, oglase in vaš tovornjak. Karkoli že imate -  je že zastarelo,  izbrati je treba nov pristop.  Nov pristop bo potreben tudi pri prodaji uslug.
   
 4. ostanite na vrhu – seznama vaših strank.  Nekateri izvajalci lažje ostanejo v glavah svojih strank kot drugi, vendar morajo vsi stranke vsake toliko časa opomniti, spomniti, da so že tu.  Nekateri bodo to morali početi bolj pogosto kot drugi - pa vendar mora vsak izvajalec sam ugotoviti, kako ostati na prvem mestu izbire v strankini glavi.
    
 5. evro za oglaševanje - če nimate vedno neklaj malega prihranjenega za oglaševalski proračun se šalite s poslom. Najenostavneje je igrati lastnika podjetja in ponirati dobiček od posla do posla - kako pa naj vas nove stranke najdejo?  Obvezen del vsakega posla je prihranitev del dobička za pridobitev naslednjih poslov - za oglaševanje.
   
 6. Izkoristite naše sezname za boljšo promocijo. 
  Zavedamo se, da je v današnjem času težko preživeti, še posebej, če vas stranke ne spoznajo, če ne zvejo za vas, če ne ...

   

 7. bodite v stiku s stranko – z drugimi besedami, najprej dobijo posel tisti, ki skrbijo za svoje stranke. Vzamejo si čas in vrnejo klic takoj, ker si ne morejo privoščiti biti plačani, če stranki ne vrnejo klica!
   
 8. sponzorstva - bodite sponzor lokalnim športnim društvom, naj vas starši opazijo (no vaš oglas ali transparent) na vsaki tekmi, kjer igrajo njhovi otroci
    
 9. odgovarjajte - mogoče na vprašanja strank v lokalnem časopisu, na vaši spletni strani, ....  Ni zanemarljivo, da nekateri nasveti po sistemu "naredi sam" včasih pridobijo več posla, kot pa ga izgubijo...
     
 10. blog ali spletna stran - hoteli ali ne, Google je najboljši zaveznik strank - in če vas ni na spletu, vas ni!
    
 11.  

 12. bodite kar se da lokalni - v domačem okolju poskrbite zato, da bodo vaše vizitke ali letaki dosegljivi potencialnim strankam (lokali, trgovine, bencinske črpalke, ... )

avtor:  Donald Hertz, prevod in priredba GRADIMO.com


Pa veliko posla vam želimo iz uredništva GRADIMO.com!
  

 
Vir:
03. februar 2015