Ali sploh potrebujem arhitekta?

Fantastična stanovanja, prenove prostora in skladno notranjo opremo, ki jih občudujemo v revijah, so ustvarili izkušeni arhitekti. Če pa že sami vemo, kaj je lepo - nam arhitekt vseeno lahko pomaga?
Ali sploh potrebujem arhitekta?
  

Urejanje doma je ena največjih investicij v našem življenju. 
Bolj ko imamo izpiljen okus, večje so naše želje in posledično finančni vložek. Mizarsko izdelano pohištvo, v trgovini kupljeni kosi, stavbno pohištvo in obloge sten in tal se morajo spojiti v popolnem skladju, lepoti in funkcionalnosti.

Če celota ni skladna - bomo lahko desetletja živeli v prostorih, kjer se morda ne počutimo najbolje? Si lahko privoščimo naknadne dodelave in preureditve zaradi spoznanj, do katerih bomo prišli šele po prenovi ali vselitvi?

"Kakšnega arhitekta naj izberem?"
  Ne pozabite, da gre za vaš dom. V njem boste živeli vi in vaša družina, ne arhitekt. Poiščite arhitekta, ki bo razumel in razvil vaše želje in ne vsiljeval svojih. Spoznajte ga osebno, preden se odločite za sodelovanje - nikar ne primerjajte le ponudb. Če nimate občutka, da arhitekt razume vaše bivalne potrebe bolje kot vi sami, pozabite nanj.

Morda nikoli niste pomislili na to, vendar je pomembno: premislite o spolu arhitekta. Vas bo bolje razumela ženska ali moški?
  
"Kakšne koristi imam lahko od arhitekta?"
  Vsak med nami ima posebne želje in potrebe, prav tako vsaka družina. Dober arhitekt mora te želje izluščiti in jih prevesti v funkcionalne, lepe in prijetne prostore.

Andreja vam bo pomagala ugotoviti, kako bi radi živeli in se počutili v novem domu. Svetovala vam bo možnosti, o katerih niste niti vedeli, da obstajajo, in vam pomagala, da za vloženi denar najbolj smotrno izkoristite prostor. Ne bo vam le narisala načrtov, ampak z vami ustvarila okolje, v katerem boste uživali desetletja.

Predvidela bo možne probleme in potrebe glede družabnega življenja, vsakodnevnih opravil ali rastoče družine. Prostore bo prilagodila vam, tako, da bo dom skozi čas ohranil največ svoje vrednosti.

Prav tako vam bo svetovala pri izbiri preizkušeno zanesljivih izvajalcev, pri izbiri pohištva, materialov, barv ipd.
 
vir:  bivatibolje.com

 
Vir:
10. marec 2008