Za svež videz kopalnice je potrebno le nekaj malenkosti.

Nov videz kopalnice v petih korakih
Za svež videz kopalnice je potrebno le nekaj malenkosti.

  
Obnova kopalnice je lahko nadvse drag projekt, ki ga v stroških premaga le obnova kuhinje. Da bi osvežili kopalnico, ki ste se jo že malce naveličali, v resnici ni treba vsega obrniti na glavo in s tem zapraviti visoke vsote denarja. Vse kar potrebujete je nekaj domišljije in ustvarjalne žilice. Spodaj lahko dobite nekaj idej.

Pospravite
Včasih vas lahko preseneti, kako drugačna je lahko videti, če postorite le nekaj osnovnih stvari. Vzemite si nekaj časa in jo dobro pospravite. Znebite se odvečne šare – v smeti naj romajo prazne embalaže šamponov, krem, pudrov in podobnih lepotnih pripomočkov. Znebite se tistih, ki jim je pretekel rok, ali tistih, za katere veste, da jih ne boste več uporabljali. Dobro pobrišite prah po omaricah, hkrati pa dobro zdrgnite pomivalne površine, kot so umivalniki, banja in ploščice. Če je treba očistite tudi fuge.

Barvajte
Nove barve so eden od najbolj osnovnih načinov, da opazno preobraziti svojo kopalnico. Za to ni treba menjati ploščic, saj lahko prebarvate le omarice. Z akrilnimi barvami lahko okrasite in poživite le nekaj ploščic, če ste malce bolj igrivi, pa nanje nalepite tisto, kar ste prej na folijo narisali z lepljivimi, za to namenjenimi barvami. Za malce bolj elegantno in minimalistično kopalnico prebarvajte le strop.

Nadomestite
Stare, obledele brisače zamenjajte z novimi, mehkimi in polnimi barv, lahko tudi vzorcev. Kupite jih premišljeno – privoščite si take, ki bodo s svojim videzom kopalnici dodale svež pridih.

Videz kopalnice lahko osvežite tudi z menjavo zavese na tuš kabini ali kopalni kadi. Na voljo je vrsta različnih barv in vzorcev, zato izberite tisto, ki bo kopalnici dodala nekaj posebnega. Zamenjajte tudi morebitno dekoracijo, kot so cvetlice ali dekorativne posodice za milo, zobne ščetke in podobne toaletne pripomočke. Za romantičen pridih lahko v kopalnico prinesete še nekaj sveč.

Okvirite
Če nad umivalnikom visi enostavno ogledalo brez okvirja, ga vzemite dol in ga uokvirite. Izberite tak okvir, ki se bo smiselno podal k videzu kopalnice. Če okvir že imate, ga zamenjate ali pa le prebarvajte.
V primeru, da imate na stenah prostor, ga lahko poživite tudi s fotografijami v okvirjih.

Omehčajte
Tako kot ste zamenjali brisače, zamenjajte tudi preproge, ki ležijo pred kopalno kadjo ali bidejem. Kupite nove, mehke in tudi tokrat izberite barvo in vzorce, ki bodo kopalnici dodali pridih nečesa novega. Če do sedaj pred kopalno kadjo preproge niste imeli, pa boste sedaj po vrhu vsega še vsako jutro po tuširanju lahko stopili na mehka, topla tla.

 
23. julij 2012