Vedno aktualen sod za deževnico

Stari sod za deževnico je tako že dolgo spet moderen in dobimo ga lahko v vseh možnih izvedbah in velikostih.
Vedno aktualen sod za deževnico

  Kdor želi na primer cenovno ugodno zalivati balkonske rastline ali majhne vrtove, že dolgo ni več odvisen od odsluženih sodov in rjastih cistern. V vrtnih centrih in »zelenih« oddelkih trgovin za dom najdemo vse, kar potrebujemo za varčevanje z vodo
 
Danes so sodi za deževnico in ustrezni pokrovi izdelani večinoma iz na vreme odpornih, UV zaščitenih umetnih snovi, kot je polietilen. Ponavadi imajo posebej veliko odprtino, da lahko vanje brez težav pomočimo vedro ali zalivalko. To je še posebno lahko, če sod postavimo na posebej v ta namen izdelano podlago. Dodatni pripomočki so še obvezen priključek padne cevi (loputa), odtočne pipe, ročne črpalke in še veliko več. Pokrov je prav tako pomemben del soda, saj tako voda ostane čista in brez alg, nudi pa tudi zaščito za manjše živali, ki se nahajajo v okolici. Tudi otroška varovalka na pokrovu je smiselna. 
 
Oblika soda je prilagojena sodobnim potrebam in individualnemu okusu. Kar je na prvi pogled videti kot grški steber, antična amfora, drevesni štor ali ogromna buča, se pri natančnejšem pogledu lahko izkaže za dobro skrit zbiralnik za vodo. Komur so všeč bolj tradicionalne oblike, si lahko izbere povsem nove lesene sode z bakrenimi okovi, ki po nekaj časa dobijo značilno patino. 
 
Nekateri ponudniki imajo v svojem programu pretočne sisteme, s katerimi se lahko vodni zbiralniki modularno razširijo. Po potrebi lahko zraven enostavno postavimo še en sod in ga povežemo s cevjo. Enako funkcijo imajo tudi škarjasti priključki za padne cevi, ki lahko napolnijo dva soda hkrati.

  

vir:

 
29. april 2010