Prenovite svoj dom s feng šui barvami

Želite svoje stanovanje preurediti po načelih feng šuija in izboljšati svoje življenje, a ne želite zamenjati pohištva? Preprosto spremenite barve v svojem domu!
Prenovite svoj dom s feng šui barvami
  
Barve v našem domu imajo pomemben vpliv na naše življenje in celo zdravje. S pomočjo kompasa v vsakem prostoru hiše uporabite prave barve sten in dekoracije, da ustvarite zdravo in harmonično bivalno okolje.

V feng šuiju barve povezujemo s petimi elementi: ognjem, zemljo, kovino, vodo in lesom. S pomočjo našega vodiča izberite barve iz prave skupine in vaši prostori bodo kot prenovljeni.


Ogenj - strast in energija
Ogenj v vaše življenje vnaša energijo in izboljša vašo kariero. Barve ognja (rdeča, oranžna, vijolična, roza, močna rumena) uporabimo na jugu stanovanja, elementi ognja pa so priporočljivi tudi na severovzhodu in jugozahodu. V ognjenih barvah izberite sledeče predmete: sveče in svečnike, barve sten, vaze, luči, okrasne blazine, fotografije in okvirje za fotografije.
Abstract Fire Color 3D
Zemlja - blagostanje in stabilnost
Elementi zemlje v domu bodo ustvarili stabilnost, blagostanje in zaščito odnosov. Barve zemlje (svetlo rumena, bež in druge barve peska) vključite v prostore na severovzhodu, jugozahodu in sredini doma. V te prostore postavite naravne kristale, solne luči, luči s kristali, vaze in sklede v barvah zemlje in slike z motivi in barvami zemlje ter stene obarvajte v barve zemlje.

Kovina - jasnost in natančnost
Element kovine izbistri um in nas naredi bolj zbrane in natančne. Barve kovine (siva, bela, srebrna) uporabimo na zahodu, severozahodu in deloma severu stanovanja. V tamkajšnje prostore postavite kovinske vaze srebrne barve, kovinske okvirje za fotografije, kovinske ure in vzglavnike z okrasnimi prevlekami v barvah kovine, stenam pa vdahnite nekaj kovinske barve.

Voda - svežina in obilje
Voda v dom vdahne umirjenost, sproščenost, čistost in svežino. Element vode in barve vode (modra, črna) uporabimo na severu doma, vnesemo pa ga tudi v prostore na vzhodu in jugovzhodu. V barve vode obarvamo stene, dodamo pa tudi blazine in pregrinjala, svetila, umetnine, vaze in okvirje za slike v omenjenih barvah. Za piko na i v prostor postavimo še ogledala in vodne fontane.

Les - zdravje in vitalnost
Element lesa ima zdravilno moč. Barve lesa (rjava, zelena) uporabimo na vzhodu in jugovzhodu stanovanja, nekaj pa ga dodamo tudi prostorom na jugu. Da bi v prostor vnesli elemente in barve lesa, uporabite zelene rastline, ustvarjalne nalepke in barve za stene v barvah zemlje ter leseno dekoracijo.
  
vir:   druzina.enaa.com
 
Vir:
15. april 2013