Prenovite svoj dom s feng šui barvami

Želite svoje stanovanje preurediti po načelih feng šuija in izboljšati svoje življenje, a ne želite zamenjati pohištva? Preprosto spremenite barve v svojem domu!
Prenovite svoj dom s feng šui barvami
  
Barve v našem domu imajo pomemben vpliv na naše življenje in celo zdravje. S pomočjo kompasa v vsakem prostoru hiše uporabite prave barve sten in dekoracije, da ustvarite zdravo in harmonično bivalno okolje.

V feng šuiju barve povezujemo s petimi elementi: ognjem, zemljo, kovino, vodo in lesom. S pomočjo našega vodiča izberite barve iz prave skupine in vaši prostori bodo kot prenovljeni.


Ogenj - strast in energija
Ogenj v vaše življenje vnaša energijo in izboljša vašo kariero. Barve ognja (rdeča, oranžna, vijolična, roza, močna rumena) uporabimo na jugu stanovanja, elementi ognja pa so priporočljivi tudi na severovzhodu in jugozahodu. V ognjenih barvah izberite sledeče predmete: sveče in svečnike, barve sten, vaze, luči, okrasne blazine, fotografije in okvirje za fotografije.
Abstract Fire Color 3D
Zemlja - blagostanje in stabilnost
Elementi zemlje v domu bodo ustvarili stabilnost, blagostanje in zaščito odnosov. Barve zemlje (svetlo rumena, bež in druge barve peska) vključite v prostore na severovzhodu, jugozahodu in sredini doma. V te prostore postavite naravne kristale, solne luči, luči s kristali, vaze in sklede v barvah zemlje in slike z motivi in barvami zemlje ter stene obarvajte v barve zemlje.

Kovina - jasnost in natančnost
Element kovine izbistri um in nas naredi bolj zbrane in natančne. Barve kovine (siva, bela, srebrna) uporabimo na zahodu, severozahodu in deloma severu stanovanja. V tamkajšnje prostore postavite kovinske vaze srebrne barve, kovinske okvirje za fotografije, kovinske ure in vzglavnike z okrasnimi prevlekami v barvah kovine, stenam pa vdahnite nekaj kovinske barve.

Voda - svežina in obilje
Voda v dom vdahne umirjenost, sproščenost, čistost in svežino. Element vode in barve vode (modra, črna) uporabimo na severu doma, vnesemo pa ga tudi v prostore na vzhodu in jugovzhodu. V barve vode obarvamo stene, dodamo pa tudi blazine in pregrinjala, svetila, umetnine, vaze in okvirje za slike v omenjenih barvah. Za piko na i v prostor postavimo še ogledala in vodne fontane.

Les - zdravje in vitalnost
Element lesa ima zdravilno moč. Barve lesa (rjava, zelena) uporabimo na vzhodu in jugovzhodu stanovanja, nekaj pa ga dodamo tudi prostorom na jugu. Da bi v prostor vnesli elemente in barve lesa, uporabite zelene rastline, ustvarjalne nalepke in barve za stene v barvah zemlje ter leseno dekoracijo.
  
vir:   druzina.enaa.com
 
Vir:
15. april 2013
 
 
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...