Prenova doma - 5 razlogov zakaj

Pet največkrat omenjenih razlogov, zakaj se lastniki odločamo za renovacijo objektov
Prenova doma - 5 razlogov zakaj

  
Za veliko ljudi je življenje v sanjskem objektu eden izmed življenskih ciljev. Tovrstni objekti so plod večletnega odrekanja in trdega dela ter ne nudji zgolj znavadnega zatočišča svojim prebivalcem. Pa vendar je potrebno tudisanjski dom kdaj pa kdaj tudi prenoviti oz. predelati.

Ohranjanje
Ne glede kako dobro je načrtovan in zgrajen objekt, bo slej kot prej podlegel času in naravnim elementom. Objekt prvih nekaj let res ne potrebuje pretirane skrbi in vzdrževanja (seveda ne govorimo o čistoči objekta), vendar pa se čez leta na objektu opazijo znaki staranja in slabenja, ki niso v ponos lastniku.
To je tudi največkrat razlog, da lastniki že vnaprej načrtujejo razne obnove, prenove, ... Redni pregledi in vzdrževanja bi morali izvajati vsi lastniki stavb, saj bi objekti le tako ohranjali tisti pravo vrednost, za katero so se na začetku tako odrekali.
 
Vrednost
Posamezniki, ki imajo svojo sanjsko hišo niti ne pomislijo na prodajo le te. Pa vendar je življenje zelo nepredvidljivo in kaj kmalu se lahko pripeti tudi prodaja nepremičnine za zagotovitev lastnega preživetja.
Karkoli naj bi že bil razlog prodaje, vsak želi, da proda objekt po čim višji ceni, ki pa jo vedno ni mogoče doseči. Zato z majhnimi posegi v objekte in zunaj njih lahko nepremičnini kar krepko dvignemo ceno, še preden objavimo oglas o prodaji.

Prekinitev monotonosti
Zelo težko je že pri projektiranju in kasneje pri izvedbi izdelati tak objekt, ki vam bo všeč celo življenje. Ta trenutek je mogoče zelena res vaša najljubša barva - pa bo tako tudi čez 30 ali 50 let?

Družina
Otroci prihajajo in odhajajo, nekateri ostanejo in imajo svoje otroke. Pa je bil vaš objekt že od začetka pripravljen na tolikšno število različnih družin, pa čeprav ste v sorodu?
Poleg tega je pri otrokih potrebno razmišljati tudi o varnosti: imate stopniščno varovalo, zaščitene vtičnice, nedrseče podloge v kopalnicah, ...?

Popravila
Nekatere poškodbe ne pridejo zgolj s časmo, nekatere so tudi posledica uporabe objekta in opreme znotraj ter zunaj njega. Včasih je popravilo (dotrajane) kuhinje sicer cenejše, če pa združimo popravilo z prekinitvijo monotonosti pa za malce večjo investicijo dobimo novo, modernejšo, ... kuhinjo.
  
Na koncu. Če cenite vaše delo in odrekanje, s katerim ste že na začetku prišli do objekta, potem vam ne bo težko skrbeti za vaš dom. Potrudite se vsake toliko časa preveriti vaš objekt in ga popraviti, prepleskati, prerazporediti - lahko že samo za boljši občutek bivanja.

 
Vir:
12. september 2012