Popravilo napak pri ravni topli strehi

Ravne strehe so lahko zelo problematične.
Popravilo napak pri ravni topli strehi

 

 Vzroki za njihove pomanjkljivosti so predvsem v slabi in nestrokovni izvedbi, ne pa v konstrukciji. Ravne strehe delamo kot tople ali hladne strehe. Pri topli ravni strehi je toplotna izolacija na zunanji strani nosilne konstrukcije, pri hladni strehi pa na notranji strani.

gradimo toplastreha

Tople strehe delamo najpogosteje na betonskih ali kovinskih nosilnih konstrukcijah, hladne strehe pa na lesenih stropovih. Pomanjkljivost toplih streh je običajno v slabem odvajanju difuzijske pare pod kritino, hladne strehe pa imajo pogosto slabo kritino.

gradimo toplastreha2

Posledice napak
če pri ravni strehi ne odvajamo difuzijske pare v zadostni meri, kritina nabuhne. Zaradi nadtlaka pare se kritina odlepi od podlage, v njej nastanejo napetosti in pri temperaturnih spremembah, obtežbi s snegom, vodo in pri popravilu strehe kritina razpoka. Najhuje pa je, da voda odteka na drugem mestu, kakor priteka pod kritino, zato mesto poškodbe težko pravilno določimo.

Odprava napak
Popravila poškodovanih streh so zelo draga. Najbolje je, da delo opravi strokovnjak - izberite ga iz seznama izvajalcev na naših straneh. če je razpokan samo zadnji krovni sloj kritine, je najbolje, da po vsej strešni ploskvi nanesemo nov sloj kritine. Za novo kritino obvezno uporabimo enak material, kakor je material stare kritine. Bitumenske ztrakove med seboj zvarimo.
če pa je napaka v izdelavi posameznih slojev, moramo odstraniti celotno strešno kritino z vsemi sloji in nanesti na novo.

 

 
Vir:
01. januar 1970