Kamen kot uporaben a hkrati dekorativen element

Kamen deluje toplo in domače na vašem vrtu.
Kamen kot uporaben a hkrati dekorativen element

   
Vsestranski material iz najzgodnejših dni našega planeta lahko na vašem vrtu poskrbi za strukturo, za popestritev "vzdušja".

Uporabimo ga lahko za najrazličnejše namene. Tako na primer poti in stopnice utrdimo s kamnitimi ploščami, ki jih odlikuje protizdrsnost.

garden path 46

 

 
Škarpniki, v katere lahko nasadite rože in grmičevje, poskrbijo za stabilnost in zaščito brežin. Podnožja iz kamna pri ograjah skrbijo za solidno osnovo, na katere lahko pritrdimo ograjne panele.
 
Razne gredice lahko okvirimo z robniki različnih debelin, glede na potrebo, prav tako je kamen na velikih površinah, kot so terase in dovozi, priljubljen material za oblikovanje površin.
 
Vsestranska je uporaba kamna v dekorativne namene. Uporabljamo ga kot dekoracijo in zaključek vrtnih ribnikov in biotopov, iz njega lahko sestavimo dekorativen vodnjak ali pa vrtno klopco, ki bo nudila možnost romantičnega oddiha v kakšnem (skritem) vogalu vašega vrta.

garden path 4

 

    
Paleta materialov obsega različne vrste, kot so granit, peščenjak in industrijsko oblikovane zidake ter plošče iz betona ali klinkerja. Tako lahko zadostimo vsem zahtevam obremenilnosti in odpornosti, kajti oblike in barve so tako skoraj neomejene.

9 decorativeobjects

 

  
Bi imeli tudi vi lepo urejen vrt, pa vam je zmanjkalo idej oz. sredstev za najem strokovnega svetovalca?
Pokukajte na spodnji link, kjer vam je na razpolago preko 7.000 idej za kakovostno ureditev okolice vašega doma.
Opozorilo: ideje in navodila kako do končnega izgleda vašega dvorišča so v angleškem jeziku.

 
Vir:
04. junij 2012